Veelgestelde vragen

Filter op
Wat zijn de kosten voor aansluiten op LSP+?

VZVZ vraagt voor aansluiting op LSP+ geen kosten. De XIS-leveranciers kunnen hun klanten kosten doorberekenen voor het afnemen van de extra dienst. Neem voor meer informatie contact op met uw ICT-leverancier.

Welke EPD's / EVS'en maken gebruik van LSP+?

LSP+ wordt door de volgende leveranciers als DVZA ingezet:

  • Winbase (EPD) - Incura
  • FarMedvisie (EVS) - FarMedZ
  • Careweb (EPD)
Moet ik voor LSP+ ook UZI-passen gebruiken?

Nee. De persoonlijke UZI-passen zijn nodig als een zorgaanbieder medische gegevens met andere zorgaanbieders via het LSP wil uitwisselen. Als een zorgaanbieder ervoor kiest om alleen op LSP aan te sluiten voor gebruik van LSP+ en dus er (nog) niet voor kiest om onderling gegevens uit te wisselen, dan is slechts een UZI-servercertificaat nodig voor de beveiligde verbinding met het LSP.

Is het voor LSP+ ook nodig om vooraf toestemming te vragen aan patiënten (opt-in)?

Nee. Het is voor MedMij niet nodig om vooraf toestemming aan de patiënt te vragen en te registreren. Binnen het MedMij Afsprakenstelsel zal LSP+ als DVZA eerst, namens de zorgaanbieder, toestemming vragen aan de patiënt om gegevens beschikbaar te mogen stellen aan het PGO. Pas daarna worden de gegevens daadwerkelijk opgehaald uit het zorginformatiesysteem van de zorgaanbieder.

Als de zorgaanbieder kiest om ook onderling met andere zorgaanbieders gegevens uit te wisselen, dan is het wel nodig dat de zorgaanbieder daarvoor vooraf toestemming vraagt aan de patiënt en dit registreert.

Moet ik een eigen DigiD-aansluiting aanvragen?

Nee. LSP+ werkt op basis van de DigiD-aansluiting van VZVZ. Op termijn zal VZVZ overgaan naar de nieuwe authenticatiedienst van Logius (TVS met daarachter de clusteraansluiting). Mogelijk dat daarvoor wel een eigen aansluiting nodig is.

Met welke PGO’s werkt LSP+ samen?

Zowel LSP+ als DVZA als veel PGO’s voldoen aan het MedMij Afsprakenstelsel. Dit zijn de PGO’s die het MedMij-label mogen voeren. Dit waarborgt dat alle systemen met elkaar kunnen samenwerken. Dit wordt getoetst en gekwalificeerd door MedMij. LSP+ werkt daarom samen met alle PGO’s met een MedMij-label.

Welke beheerrol vervult de zorgaanbieder of XIS-leverancier?

LSP+ vervult de beheerrol die MedMij van een DVZA vereist. Dit betreft de eerstelijns ondersteuning voor DVP’s, waarbij de DVP de eerstelijns ondersteuning biedt voor haar gebruikers. Als de XIS-leverancier ook het beheer voor de zorgaanbieder vervult, dan zal deze XIS-leverancier voor AORTA het aanspreekpunt zijn voor operationele incidenten. De inhoudelijke vragen rondom de medische gegevens blijft besloten in het contact tussen patiënt en zorgverlener.

Hoe kies ik een naam die voldoet aan het MedMij Zorgaanbiedersnamenbeleid?

In het MedMij-naamkeuzeformulier heeft u de mogelijkheid een andere naam te kiezen dan de voorgestelde MedMij Zorgaanbiedersnaam.

De MedMij Zorgaanbiedernaam moet voldoen aan het MedMij Zorgaanbiedernamenbeleid van het MedMij Afsprakenstelsel. Onderstaande link helpt u met het kiezen van de juiste naam:

Zorgaanbiedersnamenbeleid - MedMij Afsprakenstelsel 1.3.0 - MedMij Afsprakenstelsel