Gebruik van het LSP voor de GGZ

U bent aangesloten op het LSP. Maar hoe nu verder? Hoe kunt u medische gegevens van cliënten opvragen, dan wel aanmelden? En hoe zit het met UZI-middelen? Welke zaken regelt uw ICT-dienstverlener en welke zaken heeft u in handen? Op deze pagina leest u hier meer over.

Toegang tot het LSP

Om met het LSP te kunnen werken, heeft u UZI-middelen nodig. Welke middelen zijn dat? Hoe kunt u deze middelen het beste gebruiken? En hoe zit het met mandateren?

Lees meer over UZI-middelen en mandateren

 

Gegevens uitwisselen

Als GGZ-zorgaanbieder kunt u via het LSP medicatiegegevens opvragen en gebruiken om veilig medicatie voor te schrijven aan uw cliënt. Ook kunt u gemakkelijk een digitaal recept versturen aan de apotheek van uw cliënt.

Met bepaalde zorginformatiesystemen kunt u ook relevante ICA-gegevens en baxtergegevens aanmelden op het LSP, zodat andere zorgaanbieders deze gegevens kunnen opvragen. Allemaal vormen van gegevensuitwisseling. Wij geven u graag tips om optimaal gebruik te maken van de functionaliteiten op het LSP.

Lees meer over gegevens uitwisselen

 

Beheer

Wanneer u aan de slag gaat met het uitwisselen van medische gegevens opereert u in een keten. Informatie gaat via een infrastructuur van zorginformatiesysteem A naar B. Het kan voorkomen dat ergens in die keten een storing is, bijvoorbeeld door onderhoud. Wat moet u dan doen?

Lees meer over beheer