Om aan te sluiten op het Landelijk Schakelpunt heeft u drie dingen nodig:

  1. Een Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ): uw zorginformatiesysteem moet voldoen aan een programma van technische en organisatorische eisen voor goede en veilige uitwisseling van medische gegevens. Een door u aangestelde GBZ-beheerder (in- of extern) verzorgt het technisch beheer van het GBZ: hij waarborgt dat het systeem blijft voldoen aan de beschikbaarheidseisen (24/7) voor gegevensuitwisseling met andere GBZ'en via het Landelijk Schakelpunt. De GBZ-beheerder is bovendien contactpersoon bij verstoringen. Alle zorginformatiesystemen die geaccepteerd zijn voor AORTA-LSP vindt u in de lijst geaccepteerde XIS'en.
     
  2. Een Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN): dit netwerk verzorgt goede en veilige communicatie tussen het GBZ en het LSP. Alle GZN'en vindt u in de lijst geaccepteerde GZN'en.
     

  3. UZI-middelen: een UZI-servercertificaat en een UZI-zorgverlenerpas. Het UZI-servercertificaat bevestigt de elektronische identiteit van het systeem als de zorgaanbieder inlogt bij het LSP. De UZI-pas bevestigt in combinatie met de bijbehorende pincode de identiteit van de zorgverlener (authenticatie). Tegelijk regelt de UZI-pas autorisatie van de zorgverlener: de gebruiksrechten op het LSP. In de pas ligt vast welke gegevenssoorten de zorgverlener wel en niet kan inzien.

UZI-passen worden uitgegeven door het UZI-register. Er zijn drie soorten UZI-passen met verschillende rechten:

  • UZI-zorgverlenerpas: kan zelfstandig inloggen bij het LSP.
  • UZI-medewerkerpas op naam: kan alleen onder mandaat van een zorgverlener inloggen bij het LSP.
  • UZI-medewerkerpas niet op naam: kan niet inloggen bij het LSP.

Tip: Gebruik de 'keuzehulp UZI-abonnee registratie' om er zeker van te zijn dat u zich op de juiste manier registreert bij het UZI-register.
 

Aansluiten

Om aan te sluiten op het LSP vult u het GBZ-aanvraagformulier in. Op dit formulier wordt onder andere gevraagd om gegevens van uw UZI-abonnement.

De keuzes die u maakt bij uw registratie als UZI-abonnee kunnen impact hebben op toekomstige situaties. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes. Gebruik hiervoor de 'keuzehulp UZI-abonnee registratie'.

Komt u er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze medewerkers doorloopt dan samen met u het aansluitproces.