ZORG-AB, daar bereikt u uw collega's mee

Het succes van digitale gegevensuitwisseling in de zorg staat of valt met de bereikbaarheid van zorgaanbieders. ZORG-AB is een centraal, digitaal adresboek waarin meerdere bronnen gecombineerd worden. Alle zorgpartijen kunnen dit gebruiken. Met ZORG-AB zijn alle adres- en contactgegevens op één plek beschikbaar.

Als MSZ organisatie heeft u veel rechtstreeks digitaal berichtenverkeer met andere zorgaanbieders. Om het voor de verzender mogelijk te maken een ontvanger te adresseren is een zorgadresboek van cruciaal belang. 

Om de vindbaarheid van zorgaanbieders te vergroten biedt ZORG-AB drie functionaliteiten;

1.ZORG-AB in uw zorgapplicatie

Als uw leverancier ZORG-AB in uw zorgapplicatie heeft ingebouwd dan kunt u sneller de juiste contactgegevens van andere zorgaanbieders en zorgverleners vinden. Dat scheelt u veel tijd. Klik hier om te kijken of uw leverancier al ZORG-AB heeft ingebouwd. 

2. Webportaal

Samen zijn we verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de juiste gegevens in ZORG-AB komen. Deze gemeenschappelijke voorziening is een samenvoeging van vier openbare adresboeken: Vektis, LSP, MedMij en UZI-register. Om te zorgen dat u heel makkelijk kunt zien of uw juiste gegevens in ZORG-AB staan, hebben we het webportaal ontwikkeld. Daarnaast kunt u uw gegevens via dit portaal aanvullen.  Klik hier om aan de slag te gaan met het webportaal.

3. Outlook add-in

ZORG-AB biedt sinds kort de Microsoft Outlook add-in. Deze kunt u toevoegen aan uw Outlook. Hiermee kunt u heel gemakkelijk een emailadres van een andere zorgverlener vinden als u een mail wilt versturen. Dit scheelt u een kostbare administratieve tijd. Wilt u meer weten hoe u de outlook add-in kunt koppelen aan uw systeem? Klik dan hier.

Foto van contactmogelijkheden

Ook technische informatie in ZORG-AB

De voordelen van één volwaardig digitaal zorgadresboek in Nederland zijn duidelijk. ZORG-AB bevat naast deze noodzakelijke contactinformatie, ook allerlei technische informatie om computers en applicaties met elkaar te kunnen verbinden. Zo zorgt ZORG-AB ervoor dat:

  • alle benodigde informatie om elektronische communicatie mogelijk te maken op één plek staat;
  • zorgpartijen snel en accuraat met elkaar kunnen communiceren;
  • alle zorgpartijen het ZORG-AB kunnen gebruiken, ongeacht de infrastructuur die voor de uitwisseling van medische gegevens wordt gebruikt.