LSP+ voor medisch-specialistische zorg

Om medische gegevens tussen zorgaanbieder en patiënt uit te kunnen wisselen, moet worden voldaan aan het MedMij Afsprakenstelsel. Het zorginformatiesysteem van de zorgaanbieder moet daarvoor zijn aangesloten op een DVZA (dienstverlener zorgaanbieder). De DVZA ontsluit de gegevens naar de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van een patiënt. Andersom kan een DVZA ook gegevens vanuit een PGO ontvangen.
Logo LSP+

Sommige IT-leveranciers zijn zelf DVZA, andere IT-leveranciers gebruiken bijvoorbeeld LSP+ als DVZA.

Vanuit de versnellingsprogramma’s informatie-uitwisseling patiënt en professional (o.a. VIPP5) wordt LSP+ geregeld ingezet. Een zorgaanbieder die is aangesloten op het LSP kan ervoor kiezen om via LSP+ deel te nemen aan MedMij, mits de IT-leverancier LSP+ gebruikt.

  Aansluiten op LSP+ vanuit VIPP5

  VIPP5 is het versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patient en professional voor de medisch-specialistische zorg en bestaat uit drie modules.

  1. Voor Module 1 biedt LSP+ ondersteuning voor de MedMij gegevensdiensten verzamelen BgZ en verzamelen PDF/a.
  2. Voor Module 2 zal LSP+ ondersteuning bieden voor het delen en verzamelen door de patiënt van ingevulde en/of in te vullen vragenlijsten, verzamelen en delen van zelfmetingen en delen van aanpassingenvoorstellen BgZ. 
  3. Voor Module 3 wordt het ook mogelijk gemaakt om de BgZ via het LSP onderling tussen zorgaanbieders uit te wisselen.
    

  Leveranciers die LSP+ als DVZA inzetten

  Heeft u één van onderstaande IT-leveranciers dan kunt u aansluiten op LSP+. In de lijst met downloads onderaan deze pagina vindt u onder andere het aanvraagformulier.

  • CNS Connect
  • Diasoft
  • Epic
  • IT Maxima Limited
  • Timeff
  • SDB Asterisque

  Let op! Heeft u een andere leverancier dan hierboven genoemd? Dan kunt u LSP+ niet als DVZA inzetten. Uw eigen softwareleverancier kan u hier over informeren.
   

  Aanmelden gegevensdiensten en doorgeven wijzigingen

  Wilt u gebruik maken van nieuwe gegevensdiensten of wijzigingen doorgeven? Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

  Ondersteuning

  Kijk bij de veelgestelde vragen onder de categorie LSP+.

  Of stel uw vraag per e-mail aan LSP+.