Online toestemming bij apotheken

Patiënten kunnen online toestemming regelen voor de uitwisseling van hun medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Dat doen zij op volgjezorg.nl (voorheen ikgeeftoestemming.nl). Op deze website zoekt de patiënt eerst de zorgverlener op bij wie hij toestemming wil regelen. Als deze zorgverlener meedoet met de dienst Opt-in van VECOZO, kan de patiënt kiezen: online toestemming regelen door in te loggen met DigiD met sms, of door een formulier in te vullen, te printen en in te leveren bij de zorgverlener. Doet de zorgverlener niet mee met de dienst Opt-in van VECOZO, dan kan de patiënt alleen het formulier gebruiken om toestemming te regelen.

Aanmelden voor de dienst Opt-in van VECOZO

Wilt u dat uw patiënten online hun toestemming bij u kunnen regelen? Geef dan door aan de dienst Opt-in van VECOZO, dat u wilt meedoen met deze website. Dan krijgt u bericht als een patiënt toestemming regelt via DigiD met sms. Vervolgens kunt u het bericht bekijken en afhandelen in de persoonlijke en beveiligde omgeving van de dienst Opt-in. Tenslotte verwerkt u de toestemming in uw zorginformatiesysteem.

Niet meedoen met de dienst Opt-in van VECOZO

Maakt u geen gebruik van de online dienst Opt-in van VECOZO? Dan zien uw patiënten op de website dat zij hun toestemming bij u niet online kunnen regelen. Zij kunnen dan online alleen een formulier invullen, printen en bij u inleveren.

 

Slimme link naar volgjezorg.nl op uw website

U kunt uw patiënten op uw eigen website doorverwijzen naar volgjezorg.nl. Maar u kunt het hen nóg gemakkelijker maken. Daarvoor plaatst u op uw website een 'slimme link' naar volgjezorg.nl. Door hierop te klikken komen uw patiënten direct op de pagina waar zij u toestemming kunnen geven. Zij hoeven u dan niet meer eerst te zoeken via de zoekfunctie. Zo voorkomt u dat uw patiënten u niet kunnen vinden en u daardoor geen online toestemming kunnen geven.

Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is de slimme link op uw website te plaatsen. In deze link verwerkt u uw 8-cijferige AGB-code:

  • persoonlijk.volgjezorg.nl/nl/toestemmingen/Agb/<AGBCODE> (Nederlandstalig)
  • persoonlijk.volgjezorg.nl/en/toestemmingen/Agb/<AGBCODE> (Engelstalig)Op de plaats van AGB-code vult u de 8-cijferige AGB-code in, waarmee u bent aangemeld bij volgjezorg.nl. Als u die code niet meer weet, kunt u inloggen op www.vecozo.nl. Eenmaal ingelogd, ziet u rechtsboven in het scherm wat uw AGB-code is. Die kunt u verwerken in de slimme link op uw website.Beheert u uw website niet zelf? Vraag dan de beheerder van uw website om de slimme link naar volgjezorg.nl op te nemen.

NB: Slimme links die nog vanaf ikgeeftoestemming.nl verwijzen, worden automatisch omgeleid naar volgjezorg.nl.