LSP+ voor OPEN

Eind 2019 zijn de eerste uitwisselingen tussen patiënt en zorgaanbieder binnen MedMij gestart via LSP+ als dienstverlener zorgaanbieder (DVZA). In 2020 is VZVZ gestart met het gereed maken van LSP+ voor zorgaanbieders die willen deelnemen aan VIPP5, VIPP-GGZ, VG-VIPP en OPEN.
Logo LSP+

VIPP OPEN is het Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional, voor de gebruikersstichting LEGIO en regionale coalities in de huisartsenzorg. LSP+ ondersteunt de ontsluiting van de huisartsgegevens en PDF/A voor correspondentie naar PGO’s.

VZVZ benadert huisartsenpraktijken die in het kader van OPEN gaan aansluiten op LSP+. Dit zijn huisartsenpraktijken die reeds zijn aangesloten op het Landelijk Schakelpunt. Als u bent aangesloten op het LSP en één van onderstaande HIS-leveranciers heeft, heeft u van VZVZ een brief met bijlagen ontvangen om uw aansluiting op LSP+ te regelen.

Hoewel aansluitingen op LSP+ netjes op schema van de oorspronkelijke deadline 1 juli lopen, is de deadline verschoven naar 31 augustus 2021.

  HIS-leveranciers die LSP+ als DVZA inzetten

  • TransHis (op één na alle huisartsenpraktijken aangesloten)
  • ChipSoft-HiX (huisartsenpraktijken ontvangen overeenkomst per post)
  • Promedico ASP en VDF (aansluitdocumentatie toegestuurd)
  • OmniHis (aansluitdocumentatie toegestuurd)
    

  Let op! Heeft u een andere leverancier dan hierboven genoemd? Dan kunt u LSP+ niet als DVZA inzetten. Uw eigen softwareleverancier kan u hier over informeren.
   

  Ondersteuning

  Kijk bij de veelgestelde vragen onder de categorie LSP+.

  Of stel u vraag per e-mail aan LSP+.