09 maart 2021

Snellere en slimmere samenwerking Doktersdienst Groningen en het Martini Ziekenhuis bij spoedpatiënten

Patiënten die via de Doktersdienst Groningen naar de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis worden verwezen, hoeven niet langer met een papieren verwijzing op pad. Sinds kort vindt de verwijzing van de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp digitaal plaats. Dit komt de snelheid ten goede en ondersteunt de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Door de invoering van de digitale verwijzing van de huisartsenpost Doktersdienst Groningen (DDG) naar het Martini Ziekenhuis, wordt een patiënt automatisch in het informatiesysteem op de Spoedeisende hulp getoond.

Het volledige persbericht is te vinden op de website van het programma met Spoed beschikbaar.

Door de invoering van de digitale verwijzing van de huisartsenpost Doktersdienst Groningen (DDG) naar het Martini Ziekenhuis, wordt een verwijzing automatisch in het informatiesysteem op de Spoedeisende hulp getoond, waardoor alle relevante patiëntinformatie op één plek staat. Het maakt het proces voor zowel patiënt als zorgverlener efficiënter.

Opschaling landelijke uitrol

Deze functionaliteit werkt via het Landelijk Schakelpunt. VZVZ heeft in 2020 verschillende pilots uitgevoerd om de uitwisselingsmogelijkheden en systemen te testen. De aansluiting van de Doktersdienst Groningen en het Martini Ziekenhuis is de eerste implementatie die VZVZ begeleid heeft in het kader van landelijke opschaling van de uitrol in het kader van het programma Met spoed beschikbaar. Meer informatie over de rol van VZVZ is te vinden op https://www.vzvz.nl/ziekenhuizen/gegevens-uitwisselen/acute-zorg/spoedverwijzing-hap-seh.

Over het programma Met spoed beschikbaar

VZVZ werkt samen met de landelijke branche- en beroepsorganisaties van spoedzorgaanbieders, het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en Nictiz in het programma Met spoed beschikbaar. Doel van het programma is om de digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen te verbeteren.

Meer informatie over het programma op www.metspoedbeschikbaar.nl.  

Meer nieuws

Laatste nieuws

Afbeelding
Logo VZVZ
09 september 2021

Termijn LSP-vergoedingen verlengd tot 1 januari 2022

Lees meer
Afbeelding
Logo Careweb
05 augustus 2021

Careweb samen met LSP+ gekwalificeerd voor BgGGZ

Lees meer
Afbeelding
Keuzehulp registratie UZI-abonnee
30 juli 2021

Keuzehulp voor registratie UZI-abonnee voorkomt veel onnodig werk

Lees meer
Afbeelding
Logo ZORG-AB
29 juli 2021

ZORG-AB; Complexe data-integratie voor digitale communicatie in de zorg

Lees meer
Afbeelding
Lex de Grunt
27 juli 2021

Pilot vereenvoudigde toepassing UZI-middelen bij GGNet succesvol afgerond

Lees meer
Afbeelding
Nieuwe homepage VZVZ
07 juli 2021

VZVZ lanceert nieuwe corporate website én speciale website AORTA-LSP

Lees meer