Actueel

06 mei 2019

HIS-leveranciers OmniHIS en Tetra en KIS-leverancier Caresharing gekwalificeerd voor LSP Ketenzorg

Leveranciers OmniHIS, Tetra en Caresharing hebben met hun informatiesystemen het kwalificatieproces van Nictiz met succes doorlopen. De twee huisartsinformatiesystemen OmniHIS en Tetra Bricks Huisarts en het ketenzorginformatiesysteem Caresharing zijn nu gekwalificeerd voor LSP Ketenzorg, versie 1.0.2. OmniHIS heeft inmiddels (per 24 juni) ook het acceptatieproces bij VZVZ succesvol afgerond.

Pilot
OmniHIS nam in 2018 al deel aan het pilotproject waarin LSP Ketenzorg met succes werd beproefd. Het huisartsinformatieystseem van OmnhiHIS was dan ook al gekwalificeerd voor eerdere versies van LSP Ketenzorg. Nu heeft de HIS-leverancier ook de kwalificatie en acceptatie voor de nieuwste versie LSP Ketenzorg 1.0.2 behaald.

Caresharing is een KIS-leverancier die nog niet met het LSP werkt. De leverancier nam vorig jaar niet deel aan het pilotproject LSP Ketenzorg. Caresharing is de eerste niet-pilotdeelnemer die de kwalificatie behaalt. Al snel gevolgd door HIS-leverancier Tetra met Bricks Huisarts, dat evenmin deelnam aan de pilot.

Ook andere leveranciers zullen het kwalificatie- en acceptatietraject voor LSP Ketenzorg versie 1.0.2. ingaan met hun systemen. Dat gaat om CGM, MicroHIS, PharmaPartners en Promedico (HIS) en om VitalHealth, PortaVita, Care2U en ChipSoft (KIS).

Koplopers
VZVZ feliciteert OmniHIS, Tetra en Caresharing met dit mooie resultaat en wenst de HIS- en KIS-leveranciers succes in de VZVZ-acceptatiefase die nu volgt. Na acceptatie kunnen zorggroepen en de bij ketenzorg betrokken zorgverleners de systemen gaan gebruiken in de koploperfase. Die fase ging eerder dit jaar van start als vervolg op de succesvolle pilot van LSP Ketenzorg.

In de koploperfase gebruiken de eerste zorggroepen met alle bij de ketenzorg van chronische patiënten betrokken zorgverleners LSP Ketenzorg voor de uitwisseling van medische gegevens in het kader van de behandeling van chronische ziekten, zoals diabetes, CVRM en COPD. Daarmee vervangt LSP Ketenzorg het bestaande OZIS Ketenzorg, dat per 1-1-2020 niet meer wordt ondersteund.

Zorggroepen die willen deelnemen aan de koploperfase, krijgen intensieve ondersteuning van VZVZ voor de ingebruikname van LSP Ketenzorg. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Heeft u als zorggroep interesse om deel te nemen? Stuur u dan een e-mail naar ketenzorg@vzvz.nl.