Actueel

20 maart 2019

Nieuw: eenmalig inloggen op persoonlijke omgeving Volgjezorg

Op Volgjezorg kunnen patiënten via hun persoonlijke omgeving toestemming regelen voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Ook kunnen zij zien welke zorgaanbieders hun medische gegevens hebben bekeken. Zij zien wie dit was en wanneer dit is gebeurd. Zo kunnen patiënten zelf in de gaten houden wat er met hun medische gegevens gebeurt.

De persoonlijke omgeving op Volgjezorg is beveiligd met DigiD met sms of de DigiD app. Na inloggen op de persoonlijke omgeving komt de bezoeker terecht op een persoonlijk dashboard. Alles wat hij kan doen met Volgjezorg, regelt hij vanuit hier.

Als men vanuit het dashboard toestemming wilde regelen, moest er opnieuw worden ingelogd met DigiD (omdat de omgeving waarin men online toestemming regelt technisch anders werkt). Erg vervelend, want men al had ingelogd met DigiD. Dit hebben we opgelost. De bezoeker hoeft nu nog maar één keer in te loggen met DigiD. Dus als hij nu vanuit zijn persoonlijke omgeving online toestemming wil regelen, hoeft hij niet meer opnieuw in te loggen met DigiD. Hij krijgt alleen de melding van DigiD dat hij naar een andere omgeving van Volgjezorg gaat.
 

Wat hebben we afgelopen tijd nog meer gedaan?

Vorig jaar hebben we de persoonlijke omgeving op Volgjezorg op verschillende vlakken sterk verbeterd. Allereerst hebben we de persoonlijke omgeving overzichtelijker gemaakt. Alles wat men op Volgjezorg kan doen, is vanuit het dashboard te regelen. Daarna hebben we het online regelen van toestemming aangepakt. Het proces is verkort en gebruiksvriendelijker gemaakt. De teksten zijn verduidelijkt. En alle onderdelen van de persoonlijke omgeving zijn mobielvriendelijk gemaakt. Met eenmalig inloggen hebben we opnieuw een grote stap gezet in het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van Volgjezorg.